Mijn FIsme

Uw e-mail adres:

Uw wachtwoord:

Ik heb nog geen wachtwoord.

Wachtwoord vergeten?

FAQ

Cookies uitgeschakeld!

 

Powersim

Uit verschillende beschikbare programma's hebben wij Powersim Constructor gekozen:

Wij gebruiken Constructor Lite versie 2.51 (Download, 10 Mb, en de Basishandleiding). De leverancier geeft geen technische ondersteuning meer bij Powersim Constructor, maar het programma is eenvoudig te installeren (zie voor instructies de Basishandleiding). Powersim Constructor is inmiddels opgevolgd door Powersim Studio 7. Voor schoolgebruik vinden wij echter de oude versie gebruikersvriendelijker.

Powersim en Windows 7

Powersim Constructor Lite werkt niet onder de 64-bits versie van Windows 7 (m.u.v. de 32-bits versie van Windows die bijv. op netbooks gebruikt wordt). Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar: In ons nu lopende ontwikkeltraject (een module dynamisch modelleren voor wiskunde D) zullen wij zelf we gebruikmaken van een freeware-tool: Scydynamics (java, dus platformonafhankelijk). De bediening is eenvoudig, het werkt al heel behoorlijk. Er zijn wel paar beperkingen, maar de essentiŽle functies zitten er in en het tool wordt nog doorontwikkeld voor schoolgebruik.

Bij alle alternatieven geldt dat het bestandsformaat niet compatibel is met Powersim, je zult bestaande modellen dus opnieuw moeten bouwen.

Vergelijking van de pakketten (opent in popup)