Home Planning Meedoen Oefenen Downloads Logo NOJ

Welkom

Winnaars 2016
Erik van Dijk (L) en Bas Tijsman (R)
 met organisator Ron Vonk

Gedeelde eerste plaats bij eindronde!

Erik van Dijk (Eemsdeltacollege) en Bas Tijsman (Praedinius Gymnasium) gedeelde winnaars van Natuurkunde Olympiade Junior! Beiden hebben 65 punten behaald.

In de eindronde moeten de deelnemers in een filmpje van twee minuten een van de opgaven van de tweede ronde uitleggen. Erik heeft dat als beste gedaan (Samen met Lucas Poll, Gymnasium Haganum). De open vragen had Erik ook als beste gemaakt (samen met Daan Timmers, Christelijk gymnasium Utrecht). Richard Wols (CSG Dingstede) was de beste met de meerkeuzevragen. Bas was overal tweede maar haalt daardoor wel de eerste prijs samen met Erik. Ze hebben daarmee een pendulum wave gewonnen.

Wat is de Natuurkunde Olympiade Junior

De Natuurkunde Olympiade Junior bestaat sinds 2014 (pilotversie) en biedt een uitdaging voor leerlingen om zich met elkaar te meten.

Met deze NOJ richten we ons op leerlingen uit de 2e en 3e klas van het HAVO en VWO.

De NOJ bestaat elk jaar uit drie rondes. De eerste ronde bestaat uit opgaven die online gemaakt kunnen worden, deze eerste ronde vindt plaats tussen 13 maart en 7 april.
De tweede ronde bevat tevens een practicum. Voor de finale maken de deelnemers een filmpje over een opgave uit de tweede ronde. Verder is er een open toets en een meerkeuzetoets met het accent op het thema van dat jaar. Zie ook de planning